Hiroshi Mamiya

Hiroshi obtained his B.Sc degree from the University of Winnipeg and his M.Sc degree in Epidemiology from McGill University. Previously he served at the public health laboratory in Manitoba and the Island Health Authority in British Columbia, focusing on public health surveillance, laboratory diagnosis, and healthcare performance assessment. Hiroshi is in the PhD program in epidemiology, working on food environment assessment. Specifically he is interested in exploring consumer, store and neighborhood-level factors driving food selection, identifying plausible interventions, and simulating their effectiveness.

Hiroshi est titulaire d’un baccalauréat en sciences de l’Université de Winnipeg et d’une maîtrise en épidémiologie de l’Université McGill. Auparavant, il a travaillé au laboratoire de santé publique du Manitoba et à l’Island Health Authority en Colombie-Britannique, où il s’est concentré sur la surveillance de la santé publique, le diagnostic en laboratoire et l’évaluation du rendement des soins de santé. Hiroshi est au programme de doctorat en épidémiologie et travaille sur l’évaluation de l’environnement alimentaire. Il s’intéresse plus particulièrement aux facteurs qui déterminent le choix des aliments au niveau des consommateurs, des magasins et des quartiers, identifie les interventions plausibles et simule leur efficacité.